Updated Fiverr Adobe Illustrator Skills Test Answers [2021]

Last Updated on March 16, 2021 by Justin Su

If you are looking for the latest and updated Fiverr adobe illustrator skills test answers then you are in right place. Here is the answer to the latest adobe illustrator test.

The test contains 40 questions and you have 40 minutes to complete it. You must answer 60% of the questions correctly. In case you failed to complete the test then you can retake the taste after 24 hours.

These questions and answers are for information and educational purpose only.

1.  In order to make a clipping mask in Adobe Illustrator CC (2017), which of the following keyboard shortcuts is used?

  • Shift+Ctrl+M
  • Ctrl+7
  • Shift+M
  • Shift+Ctrl+7

Ans: B


2. Which of the following statements is/are true about creating a clipping mask?

  • You can apply a clipping mask to non-vector objects.
  • The last object in a layer or group masks everything that is in the layer/group.
  • A clipping mask changes into an object with no fill or stroke
  • All of the above.

Ans: D

3.  Which of the following options can be used to select anchor points in Adobe Illustrator CC (2017)?

  • Click the point with the Direct Selection tool.
  • Drag a boundary around the anchor points by using the Direct Selection tool.
  • Drag around the anchor points by using the Lasso tool.
  • All of the above.

Ans: D

4.  In Adobe Illustrator CC (2017), the features listed below do not work on an entire Live Paint group, except for:

  • Graphs.
  • Flares.
  • Symbols from the Symbols panel.
  • Effects.

Ans: A

5.  Which of the following options is an Adobe Illustrator CC (2017) feature that is used to convert and save vector graphics into bitmap files?

  • Pathfinder
  • Expand
  • Rasterize
  • Group

Ans: C

6.   In Adobe Illustrator CC (2017), which of the following keyboard shortcuts is used to switch through drawing modes?

  • Shift+C
  • Shift+M
  • Ctrl+Shift+C
  • Shift+D

Ans: D

7.    Which of the following options is a new feature introduced in Adobe Illustrator CC 2017 that puts text inside any path/shape?

  • Area Type tool
  • Type tool
  • Place
  • There is no such tool in Adobe Illustrator CC 2017

Ans: D

8.    In Adobe Illustrator CC (2017), which of the following panels allows you to change the options for the blending mode?

  • Layer panel
  • Transparency panel
  • Gradient panel
  • Color panel

Ans: B

9.    The icon shown in the image represents which of the given tools?

  • Polar grid tool
  • Circular grid tool
  • Polar divider tool
  • Circular divider tool

Ans: A

10.  Which of the following tools is used to cut objects along a freehand path drawn with it, and to divide objects into component-filled faces?

  • Scissors
  • Pathfinder
  • Knife
  • trim

Ans: B

11.  In Adobe illustrator CC (2017), Envelopes are used to reshape or distort a selected object. They cannot be used on which of the following objects?

  • Preset warp shape
  • Mesh grid
  • Graph

Ans: C

12.  Adobe Illustrator CC (2017) is a/an _____ graphics application.

  • raster-based
  • animation-based
  • vector-based
  • None of the above.

Ans: C

13.  _____ artwork is connected to, but remains independent of. the document and results in a smaller document. But,
_____ artwork is copied into the document at full resolution and results into a larger document.

  • Linked. Embedded
  • Exported, Embedded
  • Embedded, Linked
  • Embedded, Saved

Ans: A

14.  Which of the following options is NOT a valid blending mode in Adobe Illustrator CC (2017)?

  • Hard Light
  • Overlay
  • Multiply
  • Dissolve

Ans: D

15.  If you want to create a free-hand drawing of a hexagon using your drawing tablet and want to convert it into a crisp geometric vector shape, which of the following tools will you use?

  • Pen tool
  • Polygon tool
  • Shape Builder
  • Shaper tool

Ans: D

16.  In Adobe Illustrator CC (2017), which of the following options is/are available while selecting a template for a new document?

  • Mobile
  • Print
  • Film & Video
  • All of the above.

Ans: D

17.  In Adobe Illustrator CC (2017), all object transformations are performed around a fixed point called the:

  • center point.
  • main point.
  • reference point,
  • cross point.

Ans: A

18.  In Adobe Illustrator CC (2017). which of the following keyboard shortcuts is used for deselecting the selected objects?

  • Shift+Ctrl+A
  • Shift+Ctrl+D
  • Shift+A
  • Ctrl+D

Ans: A

19.  While working in Adobe Illustrator CC (2017), which of the following keyboard shortcuts is used to open the OpenType panel?

  • Alt+Shift+Ctrl+T
  • Shift+Ctri+T
  • Alt+Ctrl+T
  • Ctrl+T

Ans: A

20.  Which of the following options is/are available in the preset details when creating a new document in Adobe Illustrator CC (2017)?

  • Number of Artboards.
  • Orientation,
  • Color Mode,
  • None of the above.

Ans: D

21.  In Adobe Illustrator CC (2017), which of the following options is NOT available as a brush type?

  • Calligraphic brush
  • Scatter brush
  • Effect brush
  • Bristle brush

Ans: C

22.  In Adobe Illustrator CC (2017), which of the following are the live basic file formats that are also called native formats and are supported for saving?

  • Al, EPS, PDF. FXG and SVG
  • Al, SVG, DWG, PDF and PNG.
  • Al. EPS, JPEG, TIFF and PNG.
  • Al, SVG, BMP. DXF and EPS.

Ans: A

23.  The Bezier Warp, Bulge and Corner pin can be used to change the look of your objects/graphics. They fall under which of the following options?

  • Blending options
  • Distort effects
  • Image adjustments
  • Layer modes

Ans: B


24. With respect to the Swatches panel, explain the difference between the given two image swatches.

  • 1 is a CMYK swatch and 2 is a RGB swatch.
  • In 1, color is filled in the object and in 2, color is not filled in the object.
  • 1 is a process color and 2 is a spot color.
  • 1 is a process color and 2 is a global process color

Ans: D

25. In Adobe Illustrator CC (2017), which of the following options are the minimum and maximum bleed values that can be set in an artwork?

  • 0 point and 100 points, respectively.
  • 1 point and 75 points, respectively.
  • 0 point and 72 points, respectively.
  • 1 point and 70 points, respectively.

Ans: C

26. In Adobe Illustrator CC (2017), which pathfinder shape mode effect will result from image A to image B?

  • Add to Shape Area
  • Subtract from Shape Area
  • Intersect Shape Area
  • Exclude Overlapping Areas

Ans: D

27. Adobe Illustrator CC (2017) has three screen mode options that allow a user to change the view of the illustration window and menu bar. Which of the following modes is NOT included

  • Full Screen Mode
  • Full Screen Mode with Menu Bar
  • Normal Screen Mode
  • Preview Screen Mode

Ans: D

28. Adobe Illustrator CC (2017) flattens an artwork that contains transparency when you perform the following options, except for:

  • saving your file as Adobe PDF 1.4 or later.
  • printing your file that contains transparency.
  • copying and pasting transparent art from Illustrator into another application with both the AIC8 and the Preserve Appearance options checked.
  • exporting your artwork in SWF (Flash).

Ans: A

29. In order to draw a perfect circle, press and hold the________key while using ellipse tool.

  • Ctrl
  • Shift
  • Alt
  • Space

Ans: B

30. In Adobe Illustrator CC (2017). what is the maximum limit for creating artboards in a document?

  • 100
  • 150
  • 200
  • 250

Ans: A

31. Adobe Illustrator files cannot be exported into which of the following formats?

  • JPEG
  • TIFF
  • PSD
  • MOV

Ans: D

32. Which of the following statements are correct about importing AutoCAD files in Adobe Illustrator CC (2017)?

  • AutoCAD tiles saved in versions later than AutoCAD 2007 cannot be opened in Adobe Illustrator CC (2017).
  • Adobe Illustrator CC (2017) supports only the .DWG AutoCAD file format.
  • While importing an AutoCAD file in Adobe Illustrator CC (2017). you can scale the file and select the layout to import,
  • Adobe Illustrator CC (2017) supports 2d AutoCAD objects, including paths, lines, texts but not 3D objects.

Ans: B

33. In Adobe Illustrator CC (2017), which of the following options is a vector format that produces high-quality and interactive web graphics?

  • EPS
  • BMP
  • FXG
  • SVG

Ans: D

34. In Adobe Illustrator CC (2017), if you want to erase portions of an object’s path of your artwork, then which of the following tools will you use?

  • Path Eraser tool
  • Segment Path Eraser tool
  • Eraser tool
  • Segment Eraser tool

Ans: C

35. In Adobe Illustrator CC (2017). you can create mesh objects from various objects, except for:

  • linked images. (Fiverr Adobe Illustrator Skills Test)
  • compound paths.
  • text objects.
  • all of the above.

Ans: D

36. In Adobe Illustrator CC (2017). which of the following statements is correct about the Encapsulated PostScript (EPS) file format?

  • This format does not support transparency.
  • By default, linked EPS are displayed in a low-resolution preview.
  • If an EPS file contains data that Illustrator does not recognize, it will still read and substitute the content.
  • You cannot open an EPS vector file in Illustrator, using the drag-and-drop method.

Ans: A

37. In Adobe Illustrator CC (2017). which tool should you use to obtain the effect shown in the given image?

  • Live Color
  • Blend
  • Filter
  • Gradient

Ans: B

38. In Adobe Illustrator CC (2017). which of the following types of printer’s marks align different separations in a color document?

  • Trim Marks
  • Registration Marks (Fiverr Adobe Illustrator Skills Test)
  • Color Bars
  • Page Information

Ans: B

39. In Adobe Illustrator CC (2017), the keyboard shortcut ‘Shift+Ctri+F9’ is used to show/hide which of the following panels?

  • Transform
  • Pathfinder
  • Transparency
  • Symbols

Ans: B

40. Which Illustrator option will produce the same effect as shown in the given image?

  • Graphic Pen
  • Conte Crayon
  • Bas Relief
  • Craquelure

Ans: B

41. Which of the following shape tools is NOT available in Adobe Illustrator CC (2017)?

  • Circle tool
  • Rectangle tool
  • Polygon tool
  • Star tool

Ans: A

42. In Adobe Illustrator CC (2017), which of the following SVG events triggers an action while the mouse pointer is over an element in your imported artwork for web browser viewing?

  • onmouseover
  • onmouseout
  • onmousemove
  • onmousedown

Ans: C

43. In Adobe Illustrator CC (2017), which of the following preview modes displays a simulated, rasterized (pixelated) appearance of the content in a document?

  • Pixel
  • Overprint
  • Default (Fiverr Adobe Illustrator Skills Test)
  • None of the above

Ans: D

44. In Adobe Illustrator CC (2017), what is a path’s outline called?

  • Stroke
  • Line
  • Fill
  • Outline Style

Ans: D

45. In Adobe Illustrator CC (2017). which of the given options is NOT a mode of the Pen tool?

  • a
  • b
  • c
  • d

Ans: C

46. In Adobe Illustrator CC (2017), which of the following keyboard shortcuts allows you to open the file information dialog box?

  • Ctrl+I
  • Ctrl+Shift+I
  • Alt+Shift+Ctrl+I
  • None of the above.

Ans: D

47. Which of the following options depicts the direction of a spiral object being created in Adobe Illustrator CC (2017)?

  • Radius
  • Decay
  • Style
  • Segments

Ans: C

48. In Adobe Illustrator CC (2017), the following choices are Video effects, except for:

  • Texturizer. (Fiverr Adobe Illustrator Skills Test)
  • Film Grain,
  • De-Interlace,
  • NTSC Colors.

Ans: B

49. With respect to pixelate effects in Adobe Illustrator CC (2017), which of the following effects converts an image to a random pattern of black-and-white areas, or of fully saturated colors in a color image?

  • Mezzotint
  • Pointillize
  • Color Halftone
  • Crystallize

Ans: C
50. If you want to convert a text into a vector art in Adobe Illustrator CC (2017). then what should be the best approach?

  • Lower the opacity of the text and trace it using the pen tool.
  • Select the text, go to Type and select Create Outlines.
  • Select the text and use Live trace.
  • Create a shape and place it in front of the text. Then select both the objects and use the Shape Builder tool.

Ans: B

51. Which Illustrator panel shows the options for a currently selected object?

  • Tools panel
  • Control panel
  • Layers panel
  • Appearance Panel

Ans: C

52. Working with the Live Comers widget in Adobe Illustrator CC (2017). you can apply various comer styles in your shape, except for:

  • Round corner,
  • Curved corner,
  • Inverted Round corner.
  • Chamfer corner.

Ans: B

53. While using the Live Corners feature in Adobe Illustrator CC (2017). a corner cannot be rounded beyond a point:

  • where the rounded corner reaches the end of the path.
  • where the rounded corner reaches an adjacent anchor point.
  • where the rounded corner reaches an anchor point being created while modifying an adjacent corner.
  • All of the above.

Ans: D

54. Which of the following color modes is also called additive colors?

  • CMYK color mode
  • RGB color mode
  • USB color mode (Fiverr Adobe Illustrator Skills Test)
  • Lab color mode

Ans: B

55. In Adobe Illustrator CC (2017), you can place objects in different places in the workspace. Which of the following keyboard shortcuts is used for pasting an object in place?

  • Ctrl+F
  • Ctrl+B
  • Ctrl+V
  • Shift+Ctrl+B

Ans: C

56. If you are currently working in the perspective drawing mode in artwork, then which of the following will NOT comply with the perspective grid?

  • Line group tool
  • Rectangle group tool
  • Flare tool
  • None of the above.

Ans: D

57. In Adobe Illustrator CC (2017). the target icon (shown in the given image) in the Layers panel indicates which of the following options?

  • The item is targeted and has appearance attributes.
  • The item is not targeted but has appearance attributes.
  • The item is targeted but has no appearance attributes beyond a single fill and a single stroke.
  • The item is not targeted and has no appearance attributes beyond a single fill and a single stroke.

Ans: C

59. In Adobe Illustrator CC (2017), there is a tool that lets you colour each path segment and enclosed path of your artwork freely. lt also allows you to use vector drawing tools but treats all the paths drawn as though they are on the same flat surface. Which tool are we talking about?

  • Shape Builder
  • Live Paint
  • Paintbrush
  • Mesh

Ans: C

The post Updated Fiverr Adobe Illustrator Skills Test Answers [2021] appeared first on MoneyForWallet.